
Fire lag kjemper om å bli Årets grønne kokk
Sjekk hvem som skal konkurrere om å bli Årets grønne kokk i 2025. Konkurransen arrangeres av Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) i samarbeid med Norske Kokkers Landsforening Oslo.
Det har vært en viktig arena for innovasjon siden starten i 2003. Konkurransen finner sted på UMAMI Arena og legger vekt på grønne råvarer, spesielt de norske, og inspirerer til økt bruk av frukt og grønt.
– Jeg gleder meg enormt til å se hva de ulike lagene har tenkt å lage. Vi er bortskjemt med dyktige konkurransekokker her i landet, sier hoveddommer Nils Flatmark, vinner av Årets grønne kokk 2023.
– Årets grønne kokk er en viktig arena for å tenke nytt om frukt og grønt. Nivået blir som vanlig høyt og konkurransen hard.
Inspirerer hverandre
Målet er å spre nye ideer, matinspirasjon og kunnskap til kokker, grøntbransjen, matentusiaster, forbrukere og media.
– Kokkene inspirerer hverandre og alle matinteresserte til å gi frukt og grønt en større plass på tallerkenen. Denne konkurransen har blitt en trendsetter i bransjen, og vi gleder oss til å se hva som serveres i år, sier nestleder Asle Faannessen i NKL Oslo.
Bama Storkjøkken, Engrosfrukt AS, Odd Langdalen frukt & grønt, ASKO Servering, Sportex og UMAMI Arena støtter arrangementet, mens Electrolux Professional bidrar som kjøkkenpartner og setter opp konkurransekjøkkenene.