Vinnerne av Årets grønne kokk i 2023.

Fire lag kjemper om å bli Årets grønne kokk

Sjekk hvem som skal konkurrere om å bli Årets grønne kokk i 2025. Konkurransen arrangeres av Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) i samarbeid med Norske Kokkers Landsforening Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært en viktig arena for innovasjon siden starten i 2003. Konkurransen finner sted på UMAMI Arena og legger vekt på grønne råvarer, spesielt de norske, og inspirerer til økt bruk av frukt og grønt.

– Jeg gleder meg enormt til å se hva de ulike lagene har tenkt å lage. Vi er bortskjemt med dyktige konkurransekokker her i landet, sier hoveddommer Nils Flatmark, vinner av Årets grønne kokk 2023. 

– Årets grønne kokk er en viktig arena for å tenke nytt om frukt og grønt. Nivået blir som vanlig høyt og konkurransen hard.

Inspirerer hverandre

Målet er å spre nye ideer, matinspirasjon og kunnskap til kokker, grøntbransjen, matentusiaster, forbrukere og media.

– Kokkene inspirerer hverandre og alle matinteresserte til å gi frukt og grønt en større plass på tallerkenen. Denne konkurransen har blitt en trendsetter i bransjen, og vi gleder oss til å se hva som serveres i år, sier nestleder Asle Faannessen i NKL Oslo. 

Bama Storkjøkken, Engrosfrukt AS, Odd Langdalen frukt & grønt, ASKO Servering, Sportex og UMAMI Arena støtter arrangementet, mens Electrolux Professional bidrar som kjøkkenpartner og setter opp konkurransekjøkkenene.

Deltakerne i Årets grønne kokk 2025

Her er lagene som skal konkurrere på UMAMI ARENA 19. mars: 

  • Sunniva Aas Mathisen (Vaaghals) og Jakub Sniegocki (Vaaghals), Oslo 
  • Aleksander Næss Strand (Arakataka) og Felix Dalen (Vaaghals), Oslo 
  • Kristian Bergland Nilsen (La Famiglia, Nyt og Compagniet) og Leonard Stefan Zoltan (La Famiglia, Nyt og Compagniet), Tromsø 
  • Mats Eriksen (Michaels) og Kevin Wollik (Prinsen), Oslo 

Oppgavene i Årets grønne kokk 2025

Rettene kan kun inneholde råvarer fra den grønne sektoren. Kjøtt, fisk, fugl, skalldyr eller kraft fra disse er ikke tillatt. Egg og melkeprodukter kan brukes. I tillegg må følgende råvarer inkluderes: 

  • Rett 1: Fredagssnack: Skal inneholde hodekål, beter og løk. 
  • Rett 2: Hovedrett: Skal inneholde kålrot, mandelpotet og brokkoli, og serveres på tallerken. 
  • Rett 3: Dessert: Skal inneholde pastinakk, pære og friske urter, og serveres på tallerken. 
Powered by Labrador CMS