
Hotellfrokost-trenden: – Det er ganske fullbooket i helgene
Under pandemien opplevde hotellene i Oslo at stadig flere lokale brukte dem for å spise frokost. Den trenden fortsetter å vokse.
Drop-in-frokost er et populært konsept. Dagbladet har snakket med flere hotellsjefer om trenden.
– Frokost er et lavterskeltilbud for å oppleve de mange flotte hotellene i byen som er vel verdt et besøk, sier hotellsjef Mats Gjertsen på Amerikalinjen til Din Side.
Atlas Brasserie & Café serverer frokost, lunsj, brunsj og middag. På sine hjemmesider, skriver Amerikalinjen at alle er velkomne, enten man bor på hotellet eller ikke.
– Samtidig er det en hverdagsluksus som stadig flere tar seg råd til om de virkelig vil kose seg, sier Mats Gjertsen.
– Det har blitt veldig populært. Vi har besøkende frokostgjester som kommer hele uken. Flere og flere kommer for forretningsfrokoster.

Flinkere til å bruke tilbudene i byen
Også hotelldirektør Robert Holan hos The Thief bekrefter at det er en økning på frokostgjester som ikke er overnattingsgjester på hotellet.
– Det kan skyldes pandemien og at folk ble i den perioden flinkere til å bruke tilbudene i byen sin, sier Holan til Din Side.
– Det er ganske fullbooket her i helgene, så man bør være ute i god tid. Men vi tar også imot drop-in.
