Walaker Hotell i Luster er Norges eldste hotell.

Tar regningen for dyr euro

Svak krone tvinger Walaker Hotell til å ta grep for å beholde flinke ansatte.

Den svake kronekursen har ført til rekordstor tilstrømming av utenlandske turister, men for hotellene kan det også medføre problemer. Walaker Hotell, ved eier og daglig leder Ole Henrik Walaker, har måtte ta lønnsgrep for å beholde flinke ansatte, forteller han til næringslivsavisen E24.

– Vi garanterer 11 kroner per euro, så når den er 12 så taper vi, og må betale ekstra til dem. Dette er vår måte å vise at de ikke skal bli taperne. Det er de ansatte som er bedriften, sier hotellsjefen til E24.

Negativt for utenlandske ansatte

Både euro og dollar har styrket seg voldsomt mot den norske kronen de siste årene, noe som slår negativt ut for utenlandske ansatte. Walaker ser derfor på valutagrepet som en ren nødvendighet. 

– Vi tar den valutarisikoen, ja. Samtidig betyr risikoen for økt lønn til ansatte også større sannsynlighet for at vi får flere gjester. Så over tid er det en vinn-vinn-situasjon, sier hotelleieren til E24.

Walaker Hotell i Luster i Sogn er Norges eldste hotell, med en historie tilbake til 1640. Ole Henrik Walaker er 9. generasjon hotell-eier ved sesonghotellet. 

Powered by Labrador CMS