UMAMI ARENA:

Velduftende stand
Ferske brioche og kanelboller trakk et stort publikum til Metos «franske bakeri».
– Vi har bakt 400 kanelboller siden klokken 10. Og vi gir oss ikke!
Steffen Chapman og Hege Aaslie Allworthy forer henholdsvis bakerovnene og messepublikum med fersk bakst på Umami Arena.
Komplett bakeri
Det finske storkjøkkenselskapet hadde som vanlig en omfattende stand på Lillestrøm. Men flest folk trakk nok de franske bakerovnene fra Bongard. Eller snarere; det som kom ut av ovnene!
– Vi har satt opp et komplett bakeri her på messa, med franske ovner fra Bongard som hovedattraksjon. Disse kombinerer tradisjonelt håndverk med moderne teknologi, og er elsket av bakere over hele veden, sier Chapman.
Ovnsrigget på messen består av to kamre med steinovnsplater (20 mm) i begge. Elektronisk kontroll er en selvfølge.
Ifølge Chapman går det en liten håndverksbaker-bølge over Norge, og stadig nye bakerier popper opp.
40.000 ovner
Bongard bakerovner har base i Holtzheim nær Strasbourg. Ifølge selskapet har 70 % av franske bakerier en eller annen installasjon fra Bongard. Totalt 40.000 ovner er i virke world wide.