Fest, faglig påfyll og premieutdelinger fant sted i Bergen under Noresdagen 2025.

Samlet medlemmene i solfylte Bergen

Forrige uke gikk Noresdagen 2025 av stabelen i Grieghallen i Bergen. Arrangementet startet med en samling av medlemmer og leverandører på Fløyen.

Nærmere 600 deltakere fant veien til Grieghallen for messe og faglig påfyll under da Nores inviterte medlemmer og leverandører til solfylte Bergen.

En uformell samling på Fløirestauranten fant sted mandag kveld og kickstartet Noresdagen 2025. Det var klart for selve Noresdagen i Grieghallen på tirsdag, hvor Bjarte Hjelmeland var konferansier.

Ny styreleder og faglig program

Under årsmøtet på morgenen, ble Terje Simonsen takket av etter åtte år som styreleder i Nores. Eier og daglig leder Frode Hofstad i P-Hotels er ny styreleder.

Deretter fulgte et faglig program under Noresforum. Administrerende direktør Marianne Lund presenterte utviklingen i markedet og Nores ambisjon om å være den mest attraktive innkjøpspartneren i bransjen.

Før en kort pause, hadde medlemmene også fått med seg konkrete tips om smartere innkjøp fra innkjøpssjef Mette Aarø-Stillesby og leder av medlemsavdelingen Anja Loen.

«Kapteinen» motiverte

Et av høydepunktene var foredraget til John Hammersmark. Han er kjent som «Kapteinen» fra Kompani Lauritzen.

Hammersmark snakket om motivasjon, indre styrke og hvordan man sammen kan stå støtt i stormen.

John Hammersmark motiverte medlemmene under Noresdagen.

Donerte overskuddsmaten

Alt av overskuddsmat ble donert til Matsentralen Vestland, som kunne glede seg over hele 542 kilo mat. De ble donert til organisasjoner i Bergensområdet.

Av all mat som ble levert inn etter messen, var det kun 1,42 kilo som ble kastet. Det gir en donasjonsprosent på hele 99,7 prosent og skal være med på å underbygge Nores fokus på bærekraft og samfunnsansvar.

I samarbeid med Matvett, jobber Nores etter «Bærekraftig messe»-prinsippet.

Festmiddag og priser

Under festmiddagen i Grieghallen ble det så klart delt ut en rekke priser også i 2025. 

Fondberg Beverage Group og Domstein Sjømat vant årets stand under Noresdagen.

Årets stand: Domstein Sjømat / Fondberg Beverage Group

Jarle Hustveit, Domstein Sjømat og Daniel Mogensen, Fondberg Beverage Group:

«Fondberg og Domstein Sjømat avgjorde sammen at når vi var plassert ved siden av hverandre på messen, så hadde vi muligheten til å finne på noe spennende sammen. Vi ville lage en hyggelig liten oase for medlemmene i Nores. Tema/kulisse ble fransk etter inspirasjon fra Hotel Charmante og med strålende innsats av eier Frank Ditlaroche. Han stilte med alt av bord, stoler, badekar og ellers alt av dekorasjon til standen. Så sydde vi dette sammen slik at det ble en nydelig mat og drikke opplevelse i kombinasjon, slik det nettopp er hos mange av Nores sine medlemmer. Når du har kvalitetsleverandører med dyktige fagfolk som slår seg sammen blir det fantastisk. Vi er stolte, ydmyke og glade for å motta prisen som Årets stand».

Latter vant årets medlem under Noresdagen.

Årets medlem: Latter

Magnhild Kleven, Daglig leder Latter:

«Vi på Latter er stolte vinnere av «Årets medlem 2024». Å motta en slik pris sammen i Bergen, gjør årets messe til et enda bedre høydepunkt! Latter var sterkt til stede med daglig leder Magnhild, avtroppende kjøkkensjef Henrik som har vært hos oss på Latter i 17 år, samt påtroppende kjøkkensjef Emil, og restaurantsjef Tonje. Vi ser virkelig verdien av å være med i ett nettverk, og har gode støttespillere og hjelp i medlemsrådgiverne til Nores. Vi opplever at det er takhøyde for tilbakemeldinger av den ikke så positive sorten, og blir møtt med proffe svar, raske tilbakemeldinger og forslag til løsninger. Dette bidrar sterkt til at det er lett å være gode Noresambassadører, og med en pris i bagasjen hjem til Oslo, så er vi klare for den videre reisen».

Årets matleverandør: T.L. Måkestad

T.L. Måkestad ble årets matleverandør.

John-Olav Måkestad, Daglig leder TL Måkestad:

« Å bli kåret til Årets Matleverandør er en stor ære for oss i TL Måkestad. Denne prisen er et resultat av dedikerte medarbeidere, nære samarbeidspartnere og vår felles lidenskap for kvalitetsmat. Vi setter prisen svært høyt. Det er stas å få en bekreftelse på at vår innsats og at vårt engasjement blir lagt merke til. Det gir oss enda mer motivasjon til å fortsette å utvikle oss og levere det beste til våre kunder fremover».

Årets non-food-leverandør: Norengros

NorEngros vant årets non-food-leverandør.

Steinar Sørbø Haug, KAM Norengros:

Hansa Borg Bryggeri sikret prisen årets drikkeleverandør.

«Det er med stor glede og ydmykhet at vi mottok prisen for årets leverandør i kategorien non-food. Det betyr ekstra mye for oss at medlemmene i Nores har stemt oss helt til topps – det både varmer og gir oss ekstra motivasjon til å fortsette det gode samarbeidet med Nores sine medlemmer. I en verden som stadig blir mer uforutsigbar, et HoReCa-marked med pressede marginer og stor konkurranse, tror jeg at Norengros sin modell om tett oppfølging av hvert enkelt medlem, fokus på bærekraftige løsninger og ikke minst konkurransedyktige betingelser er noe av nøkkelen bak suksessen. Jeg vil gjerne få uttrykke en stor takk til Nores og dets medlemmer; samtidig som jeg lover at vi skal fortsette den gode jobben hver dag også i 2025!»

Årets drikkeleverandør: Hansa Borg Bryggeri

Marius Ressem, KAM Hansa Borg og Solera:

«Vi i Hansa Borg og Solera er utrolig glade for å vinne prisen for Årets Leverandør! Vi setter stor pris på det gode samarbeidet vi har med Nores og Nores sine medlemmer, og denne prisen bekrefter at vårt fokus på verdiskaping gjennom kompetanseheving, høyt aktivitetsnivå og sterkt engasjement gir resultater. Denne prisen motiverer oss til å legge listen enda høyere i fremtiden, og vi gleder oss til fortsettelsen. Tusen takk til alle som stemte på oss».

Powered by Labrador CMS